Velkommen til ny langrenssesong

Postet av Førde IL - Langrenn den 3. Okt 2024


Førde Langrenn ønsker alle langrennsglade barn og ungdommer velkommen til ny sesongstart. Vi starter opp igjen fellestreninger fra uke 42, like etter haustferien. Førde langrenn har tilbud for barn, unge og vaksne frå 1 skuleklasse og oppover. 



Vårt tilbod for hausten og vinteren vert som følgjande: 

1 - 4. klasse: Innandørs trening i hallen ved Sunde skule kvar torsdag kl 18-19. Dersom det vert mange barn, kan det vere at nokre av treningane vert halde utandørs. Møt opp på første trening:
torsdag 17. oktober kl 18. Dersom 4. klassingane har veldig lyst å prøve rulleski, kan dei få vere med gruppa 5-7 klasse (sjå under).

5 - 7. klasse: Utendørs rulleskitrening i Hafstadparken kvar torsdag kl 18-19. Møt opp i god tid før start ved parkeringsplassen på venstre side. Her stenger vi av et større område og rigger for fin rulleskileik. Ein treng ikkje eigne rulleski, klubben har eiget utstyr for barn til utlån. Ta med:
 - Skisko (om du ikkje har, er det høve å låne ved BUA)
 - Sykkelhjelm
 - Refleksvest
 - Staver (ikkje viktig)
Det er også opent for veksling mellom yngste og eldste gruppe for dei som ønskjer å prøve rulleski. Dersom barna aldri har prøvd rulleski før, er vi takksame for at foreldre er tilstede på treningane. 

8 - klasse opg eldre: Utøverene har hatt treningsøkter siden sommarferien med mykje fokus på rulleski. Frå veka etter haustferien, tek vi til med basistrening på beina og med styrke. Vi gjennomførar treningane:
- Mandager: Gjeld dei ved impuls og krinslag (frå 2010 og eldre). Basisøkt i lag med Førde Alpin på Spenst idretssenter. Oppmøte ved Spenst kl 16.30 kvar mandag fram til jul. 
Tysdager: Intervalløkt på vegen opp Hafstadfjellet, med oppmøte på BUNNPRIS Bruland kl 18. 
        Ta alltid med 
                    - stavar, med mindre anna er oppgitt på FB. 
                    - Hodelykt
                    - Refleksvest 

Torsdager: Hurtighet, spenst og intervaller + basis/styrke ved Sunde skule, oppmøte kl 18. Vi er først ute     ca 1 time, før vi går inn og har styrkeøkt innendørs. Øktene vert avslutta ca kl 20-20.30. 
Det er veldig kjekt med ALLE vaksne som har lyst å delta ved fellesøktene gjennom hausten. Dette er knallharde intervalløkter og mykje god sosialisering. 

STRAKS SNØEN KJEM FLYTTER VI TRENINGA FOR ALLE TIL LANGELAND SKISENTER


PÅMELDING TIL TRENING: Vi oppmoder alle til å melde seg på treninga elektronisk gjennom lenke øverst i menyen (og under her). Dette gjeld både nye og gamle utøvere. Alle medlemmer i Førde Langrenn må også vere medlemm i Førde IL hovudlaget.

PÅMELDING TIL TRENING


Alle er velkomne på trening, og dersom ein ønskjer prøve treningane før ein melder seg inn, går dette heilt fint. 

MEN EG VEIT INGENTING OM LANGRENN? Vi vet at Langrenn er ei utfordrande aktivitet på grunn av kostnad og at mange foreldre syns det er vanskelig å få kunnskap om utstyr og smøring. Førde Langrenn har difor registrert seg som del av FRITIDSKORTORDNINGA, samt at vi ønskjer formidle kjøp og sal av BRUKT skiutstyr. Vi tilbyr også gratis SMØREHJELP ved alle lokale renn. Vi ønskjer å inkludere foreldre i gruppa, ved deltaking som hjelpetrener, samt tilby smørekurs (gratis). 

FRITIDSKORTORDNINGA: Førde Langrenn er registrert som del av Fritidskortordninga. Fritidskortet er eit tilbod til born og unge i låginntektsfamiliar med bustadadresse i Sunnfjord kommune. Kvart barn kan få ein gratis fritidsaktivitet kvart år. Fritidskortet bidrar til å dekke utgifter til medlemskap og aktivitetsavgift. Sjå meir informasjon på Sunnfjord Kommune sine nettsider: 




Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.